Een eerste indruk kun je maar één keer maken. Dit geldt voor het echte leven, maar zeker ook voor je datingprofiel. Zorg dat je profiel duidelijk en vooral eerlijk ingevuld is.

Eerlijk duurt het langst

Het heeft geen zin om te liegen bij het invullen van je profiel. De waarheid komt vroeg of laat toch wel boven water. We willen allemaal wel die mooie, vrolijke, knappe twintiger zijn, maar op het moment dat je een leuke match hebt en wilt gaan afspreken, heb je een probleem.

Als je van het begin af aan eerlijk bent over je uiterlijk en bezigheden hoef je niet zoveel uit te leggen op het moment dat er meer als gewone interesse is. Zelf wil je ook graag weten met wie je spreekt en niet voor verrassingen komen te staan.

Vul je profiel volledig in

Een profiel dat volledig is ingevuld geeft gespreksstof. Vermeld je hobby’s en verdere bezigheden. De kans dat je iemand treft die dezelfde voorkeuren heeft, is groter wanneer je zelf openheid geeft.

Een profiel met minimale informatie geeft geen herkenning voor de andere partij en zal daarom ook niet snel aanspraak hebben op een datingsite. Alleen een foto is dus niet genoeg.

Toon actieve  foto’s

Profielfoto’s zijn leuk, maar meer voor op een paspoort of identiteitskaart. Gebruik op een datingsite foto’s waarop je in actie te zien bent. Het liefst als je een hobby of sport uitoefent. Het geeft een duidelijk beeld van hoe je bent. Dit trekt mensen meer aan als een statig portret.

Houd je zelf bijvoorbeeld van paardrijden en zie je een leuke man of vrouw op een paard dan is de kans groter dat je deze persoon aanspreekt dan wanneer er een pasfoto getoond wordt met erbij vermeld dat de persoon van paardrijden houdt. Beelden spreken vaak meer als tekst.

Geef een reactie